Over ons

Bij Lalamour vinden we dat mode tijdloos, een tikkeltje chic en duurzaam moet zijn. Met onze passie voor vintage omarmen we de schoonheid van het verleden en hebben we tegelijkertijd oog voor de toekomst van onze planeet. Wil je meer over ons te weten komen? Lees snel verder!

Vintage Chic

Lalamour is geboren uit liefde voor vintage. Onze collecties zijn een viering van tijdloze elegantie: van de gracieuze silhouetten uit de jaren ‘30 t/m ‘50 tot de vrijgevochten mode uit de jaren ’70.  Elk stuk in onze collectie is zorgvuldig samengesteld zodat je er altijd op je best uitziet en je ook zo voelt.

Duurzaamheid

Bij Lalamour zetten we ons in om onze ecologische voetafdruk te verkleinen door gebruik te maken van duurzame materialen, ethische productiemethoden en ons afval tot een minimum te beperken. Onze toewijding aan duurzaamheid gaat verder dan mode; het is een belofte aan onze planeet en toekomstige generaties.

Materialen

Bij Lalamour is duurzaamheid geen modegril, het zit verweven in ons DNA. We gebruiken consequent duurzame en circulaire materialen zoals biologisch GOTS gecertificeerd katoen, EcoVero, MicroModal®, Tencel en gerecycled polyester.

Icoon duurzame materialen
Icoon ethische productie

Onze Producent

Wij vinden dat mode zowel mooi als verantwoord moet zijn. Daarom zijn we erg blij met de samenwerking met Orimpex, een Nederlands-Turkse kledingproducent, die gespecialiseerd is in ethische en ecologische productie.

Zwart wit portret van Dorothy Lamour voor over ons pagina

Waar komt de naam LaLamour vandaan?

De naam LALAMOUR is een knipoog naar een Hollywood ster uit de jaren 30, 40 en 50: Dorothy Lamour. De nostalgische periode waarin zij leefde, is een belangrijke inspiratiebron voor onze collecties. 

Lamour begon haar roemrijke carrière in de jaren ’30 als zangeres maar brak al snel door als actrice. Ze vertolkte haar eerste succesrol in de film The Jungle Princess. Haar populariteit steeg tot ongekende hoogte door haar rollen in de ‘Road to…’ films, een serie succesvolle comedy’s in de jaren ’40 met Bing Crosby en Bob Hope.

Icoon kleurrijk en retro geïnspireerd voor over ons pagina
Icoon ethische productie voor over ons pagina
Icoon duurzame en circulaire materialen voor over ons pagina
Icoon Nederlands ontwerp made with love voor over ons pagina

Onze Nieuwsbrief

Lalamour