Selecteer een pagina
Werkneemster in fabriek van kledingproducent Orimpex met bordje met tekst 'I made your clothes'

Onze Producent

Wij vinden dat mode zowel mooi als verantwoord moet zijn. Daarom zijn we erg blij met de samenwerking met Orimpex, een Nederlands-Turkse kledingproducent, die gespecialiseerd is in ethische en ecologische productie.

Bij Orimpex wordt elk kledingstuk gemaakt volgens de hoogste haalbare ethische en milieunormen. In 2019 was 96% van alle gebruikte grondstoffen van biologische of andere duurzame oorsprong. Al deze materialen zijn gecertificeerd door externe organisaties die betrouwbaarheid en transparantie in de gehele productieketen garanderen. Ook de toeleveranciers, zoals stoffen-, bedrukkings- en borduurleveranciers zijn gecertificeerd en beschikken over GOTS en OCS-keurmerken.

Orimpex garandeert veilige arbeidsomstandigheden, eerlijke lonen, sociale bescherming en gendergelijkheid voor werknemers. Als onderdeel van een industrie waar meer dan 75% van de werknemers wereldwijd vrouw is, is gendergelijkheid een van hun topprioriteiten. Ze kregen als een van de eerste bedrijven het Equality for Women at Work-certificaat. Ook hebben zij hun duurzaamheids- en bedrijfsstrategie afgestemd op de Global Development Goals.

Ze slagen met succes voor de jaarlijkse audits van de Fair Wear Foundation, een internationale non-profit organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de leefomstandigheden van werknemers over de hele wereld.

Logo's duurzaamheid
Een werknemer in de fabriek van Orimpex is bezig stof te snijden
Een werknemer van Orimpex aan het werk achter de naaimachine
Een werknemer van Orimpex is aan het strijken
Een werknemer van kledingproducent Orimpex voert een kwaliteitscontrole uit
Werkneemsters van producent Orimpex zijn bezig om kleding te verpakken
Een werkneemster van Orimpex meet een kledingstuk op
LaLamour print voor pagina over onze producent
Lalamour