Duurzaamheid

Wij vinden dat we de verantwoordelijkheid hebben om een betere wereld achter te laten aan toekomstige generaties. Duurzaamheid is dan ook een van onze grootste aandachtspunten op dit moment: elke stap in onze productie verloopt fair en zo milieuvriendelijk mogelijk. We gebruiken consequent duurzame en circulaire materialen zoals biologisch GOTS gecertificeerd katoen, EcoVero, Tencel, MicroModal® en gerecycled polyester. Stoffen die niet alleen beter zijn voor het milieu maar ook fijn zijn voor jouw huid.

De Lovey Dovey print in GOTS gecertificeerd biologisch katoen voor pagina over duurzaamheid

KATOEN

Het katoen in de collecties van LaLamour is biologisch en GOTS-gecertificeerd. Dat betekent dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt bij het verbouwen van het katoen. Daarnaast garandeert het internationale GOTS-certificaat dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Katoenen kleding is erg geliefd vanwege het vochtopnemende en ademende vermogen en comfort. Daarnaast is het materiaal onderhoudsvriendelijk.

ECOVERO

Een groot deel van onze collectie wordt gemaakt van EcoVero, de duurzame variant van viscose. De houtpulp waar de stof van gemaakt wordt, is afkomstig van duurzaam hout uit gecertificeerde bossen. De verwerking vindt plaats in een closed loop. Hierbij worden chemicaliën en water tijdens de productie steeds opnieuw gebruikt. Het bleken van de pulp gebeurt vervolgens 100% chloorvrij. Vergeleken met de productie van viscose is er sprake van 50% minder uitstoot en wordt slechts de helft van de hoeveelheid water en energie gebruikt. Het materiaal voelt zacht aan, is luchtig, valt mooi soepel, is ademend en heeft een hoog draagcomfort. Het heeft ook een lichte glans, waardoor het een luxe uitstraling heeft. 

De Colibri print in EcoVero voor pagina over duurzaamheid
De Match Aqua print in Tercel uitvoering voor de pagina over duurzaamheid

TENCEL

Tencel is een 100% natuurlijk en zeer duurzaam materiaal. Het wordt gemaakt van hout van de eucalyptusboom. Dit hout komt uit duurzaam beheerde bossen. De productie gebeurt via een gesloten systeem waarbij water en oplosmiddelen hergebruikt worden. Kleding van de stof Tencel is huidvriendelijk, heeft een zeer goede vocht- en warmteregulatie, een mooie zijde-achtige glans, valt soepel, en is volledig biologisch afbreekbaar. Een ander voordeel van Tencel is dat het ongunstig is voor bacteriegroei. Daarnaast is het eenvoudig te wassen en krimpt en kreukt het nauwelijks. Tencel is gecertificeerd, en heeft het EU-ecolabel.

MICROMODAL

MicroModal is een volledig natuurlijke stof die geweven wordt van ultra-dunne vezels. De vezels worden gesponnen uit houtcellulose van de beukenboom uit duurzame boomkwekerijen. In verhouding wordt er bij de productie van MicroModal tien tot twintig keer minder water gebruikt dan bij de productie van conventioneel katoen. De stof is qua textuur vergelijkbaar met zijde. Daarom wordt de stof ook wel kunstzijde genoemd. Een groot voordeel van MicroModal is het draagcomfort. Het voelt zijdezacht aan, valt mooi en kreukt niet. Daarnaast is MicroModal een kleurvaste en ademende stof die 50% meer vocht opneemt dan katoen.

Effen groene MicroModal stof voor pagina over duurzaamheid
Effen blauwe stof van gerecycled polyester voor pagina over duurzaamheid

Gerecycled polyester

Gerecycled polyester wordt gemaakt van PET flessen of textielafval en geeft een tweede leven aan een materiaal dat niet biologisch afbreekbaar is en anders op de vuilnisbelt of in de oceaan zou belanden. Het voordeel van gerecycled polyester is dat er geen zware grondstoffen aan te pas komen zoals bij de productie van reguliere polyester. Daarnaast is het energie en watergebruik veel lager. De stof is onderhoudsvriendelijk, ademend, sterk, kleur- en vormvast, sneldrogend, zo goed als kreukvrij en het slijt niet snel.

logo's duurzaamheid
Blauw icoon verantwoorde productie op gele achtergrond

Onze Producent

Eerlijke lonen, veilige arbeidsomstandigheden, sociale bescherming en gendergelijkheid vinden we net zo belangrijk als duurzaamheid. Daarom zijn we erg blij met de hechte samenwerking met Orimpex, een Nederlands-Turkse kledingproducent, die gespecialiseerd is in ethische en ecologische productie.

Een werknemer in de fabriek van Orimpex is bezig stof te snijden
Een werknemer van Orimpex aan het werk achter de naaimachine
Een werknemer van Orimpex is aan het strijken
Een werknemer van kledingproducent Orimpex voert een kwaliteitscontrole uit
Werkneemsters van producent Orimpex zijn bezig om kleding te verpakken
Een werkneemster in de fabriek van kledingproducent Orimpex meet een kledingstuk op
LaLamour print voor pagina duurzaamheid
Lalamour